Advanced search
Registered users
Username:

Password:

Log me on automatically next visit?

» Forgot password
» Registration
 
Random image

Hyundai Getz
Hyundai Getz

victoriamedia


AUTOPARKKI -GALLERIASIVUT

Categories
HENKILÖAUTOT (5)
Henkilöauto on yleensä pienehkö auto, joka on tarkoitettu ihmisten kuljetukseen. Autoon mahtuu yleensä kahdesta kahdeksaan henkilöä kuljettaja mukaan lukien. Lisäksi henkilöautossa on tavaratila. Yleisesti henkilöautoina käsitettäviä alle 3500 kiloa kokonaismassaltaan olevia henkilöautoja saa ajaa B-luokan ajo-oikeudella.

Henkilöautot joiden kokonaismassa on yli 3500 kg mutta enintään 7500 kg ajamiseen vaaditaan C1-luokan ajo-oikeus ja sitä painavampiin C-luokan ajo-oikeus. Tällaisia henkilöautoja ovat esimerkiksi vanhoista linja-autosta tai kirjastoautosta rakennetut ja muutoskatsastetut matkailuajoneuvot. Ajoneuvolaki ei määrittele henkilöautolle maksimipainoa, joten käytännössä raskaimmat henkilöautot voi olla 6x6 vetotavalla olevasta linja-autoalustasta rakennettuna matkailuajoneuvona jopa 26000 kg kokonaismassaltaan.

FORD, TOYOTA, HUYNDAI
PAKETTIAUTOT (0)
Pakettiauto on auton korimalli, joka on suunniteltu kevyiden tavaroiden, pakettien, laitteiden sekä muunlaisten pienten ja keskisuurten tavaroiden kuljettamiseen. Pakettiautojen yksi yleisimmistä tarkoituksista on erilaisten huolto- ja palvelutoimien tavaroiden kuljetus ja säilytys. Avolavallisia pakettiautoja kutsutaan lava-autoiksi. Pakettiauton ohjaamoon mahtuu yleensä kuljettajan lisäksi yksi tai kaksi matkustajaa. Pakettiauton suurin sallittu kokonaismassa on lainsäädännön mukaan 3 500 kilogrammaa. Tätä suuremmat ’pakettiautot’ luetaan kevytkuorma-autoiksi ja niiden kuljettamiseen vaaditaan C-luokan ajo-oikeus. Vuoden 2012 lopussa Suomen autokannasta 11 prosenttia oli pakettiautoja.
KUORMA-AUTOT (0)
Kuorma-auto on moottoriajoneuvo, jota käytetään tavaroiden kuljettamiseen.

Toisin kuin henkilöautot, joissa yleensä on itsekantava kori, kuorma-autot on rakennettu lähes aina jäykän erillisrungon päälle. Rungon päälle voidaan asentaa lava, säiliö, kontti tai muu auton käyttötarkoitukseen sopiva varustus. Tällöin kuorma-autosta käytettävä nimikin voi täsmentyä esimerkiksi avolavakuorma-autoksi tai säiliöautoksi. Kuorma-autojen koko vaihtelee kevyimmistä, kokonaismassaltaan hiukan yli 3 500-kiloisista, lähes pakettiautomallisista kevyistä kuorma-autoista aina viisiakselisiin 42 tonnia painaviin raskaisiin kuorma-autoihin. Näiden lisäksi tehdään raskaampia kuorma-autoja käyttöön suljetuille alueille, kuten esimerkiksi kaivoksiin.

HÄLYTYSAJONEUVOT (0)
Hälytysajoneuvo on ajoneuvo, jonka tehtävänä on vastata hätätilanteisiin. Hälytysajoneuvot ovat Suomessa sairaanhoitopiirien vastuulla, jotka voivat järjestää ne itse, tehdä pelastuslaitoksen kanssa yhteistyössä tai siirtää ne yksityisille yrittäjille. Hälytysajoneuvot saavat yleensä rikkoa liikennesääntöjä päästäkseen hälytyspaikoille mahdollisimman nopeasti. Kuitenkin joissain valtioissa hälytysajoneuvon kuljettaja voidaan silti haastaa oikeuteen, jos kuljettaja osoittaa "harkitsematonta muiden turvallisuuden laiminlyöntiä".

Suomessa hälytysajoneuvon ohittaessa hidastetaan vauhtia ja annetaan tilaa.

POLIISIAUTOT (1)
Poliisiauto on poliisien virkatehtäviensä suorittamiseen käyttämä auto.
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
LINJA-AUTOT (0)
Linja-auto eli bussi (latinan sanasta omnibus ’kaikille’ on suurehko auto, jota käytetään kuljettamaan useita ihmisiä ja kaukoliikenteessä yleensä myös rahtia paikasta toiseen. Suomen lain mukaan linja-autolla tarkoitetaan ajoneuvoa, joka on tarkoitettu kuljettajan lisäksi vähintään yhdeksän matkustajan kuljetukseen. Kuljettajan ja enintään viidentoista matkustajan linja-autoa sanotaan pikkubussiksi tai minibussiksi.

Julkisessa liikenteessä olevat linja-autot pysähtyvät ottamaan ja jättämään matkustajia matkakeskuksissa, linja-autoasemilla sekä -pysäkeillä. Ajoneuvon kuljettajaa kutsutaan linja-autonkuljettajaksi.

Linja-auto voi olla myös yksityisessä liikenteessä. Tästä esimerkkinä ovat musiikkiartistien ja puolustusvoimien omassa sisäisessä henkilö- ja laitteistokuljetuskäytössä olevat ja omaan omistukseen hankitut linja-autot.

SÄILIÖAUTOT (0)
Säiliöauto on yleensä erilaisia nestemäisiä aineita, kuten polttonesteitä, muita kemikaaleja, maitoa tai vettä kuljettava moottoriajoneuvo. Joskus säiliöautoja käytetään myös puolikiinteän tai irtonaisen massatavaran, esimerkiksi rehujen tai jauhojen kuljetukseen. Tavallisimmin säiliöautoilla tarkoitetaan kuitenkin öljystä jalostettuja öljytuotteita, kuten polttoöljyjä tai bensiiniä kuljettavia tieliikenneajoneuvoja.
MUSEOAJONEUVOT (0)
Museoajoneuvo on Suomessa arkikäytöstä poistettu harrasteajoneuvo, joka on museotarkastettu ja hyväksytty museoajoneuvorekisteriin. Rekisteriä ylläpitää Suomen automobiilihistoriallinen klubi (SA-HK).

Myös Ruotsissa on käytössä Suomen kaltainen museoajoneuvojärjestelmä. Ruotsissa veteraaniajoneuvoharrastajien kattojärjestö on Motorhistoriska Riksförbundet, joka myöntää jäsenkerhojensa kannattajien ajoneuvoille museoajoneuvovakuutuksia. Muualla Euroopassa tätä vastaa usein harrasteajoneuvoluokka, jonka mukaisten ajoneuvojen ei tarvitse täyttää ajanmukaisia liikennemääräyksiä.


6 images in 15 categories.

New images
KOT 302
KOT 302 (victoriamedia)
Kaakkois-Suomen poliisilaitos

Ford Focus 1.6 Ambiente 5d
Ford Focus 1.6 Ambiente 5d (victoriamedia)
2004

Ford Focus 1.6 Ambiente 5d
Ford Focus 1.6 Ambiente 5d (victoriamedia)
2004


Currently active users: 1
There are currently 0 registered user(s) (0 among them invisible) and 1 guest(s) online.

Images per page: 

 

RSS Feed: AUTOPARKKI -GALLERIASIVUT (New images)